Afvallen

Home/Afvallen

Overgewicht en verantwoord afvallen

Wat is overgewicht?

Proef_Slider-home2Kenmerken van overgewicht zijn een te grote vetvoorraad en een te hoog lichaamsgewicht in verhouding tot de lichaamslengte
Het hebben van overgewicht brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Zo hebben mensen met overgewicht o.a. meer kans op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en gewrichtsklachten. Ook is het ontstaan van diabetes type II (de zgn. ouderdomssuiker) een risicofactor.

BMI
Volgens het principe van de Body Mass Index heeft iemand een gezond gewicht als het BMI tussen de 18,5 en 24,9 is. Zo loopt u de minste kan op gezondheidsproblemen die veroorzaakt worden door het onder- of overgewicht. Tevens is het belangrijk om vast te stellen hoe hoog het vet- en spierpercentage in het lichaam is.

Maar belangrijk is ook het welbevinden. Ben je nooit een slanke den geweest? Dan moet je ook niet streven naar een kleine kledingmaat. Je zult waarschijnlijk nooit die maat bereiken en dat frustreert. Je moet je prettig voelen in je eigen lichaam!

Verantwoord afvallen

De meeste mensen hebben al vele pogingen ondernomen om af te vallen. Vaak met resultaat, maar op het moment dat u weer stopte met het dieet, vlogen de kilo’s er weer aan. En vaak nog meer. Het bekende jojo effect!
De methode van de gewichtsconsulent is gebaseerd op gezonde en gevarieerde voeding. U zult leren om gezond en lekker te eten. Het hele gezin kan gewoon meedoen, zonder ingewikkelde recepten en diëten.