Voedingsadvies bij Voerman International

Home/Nieuws/Voedingsadvies bij Voerman International

Voedingsadvies bij Voerman International

Dit najaar ben ik aan een nieuw “avontuur” begonnen met het begeleiden van medewerkers van het verhuisbedrijf Voerman International en Eurohome Relocation Services. Vanuit het bedrijf wordt veel gedaan voor het welzijn van het personeel en daar hoort ook een gezond voedingspatroon bij. Aan de medewerkers werd de keuze geboden om aan het programma mee te doen. De kosten worden deels door de werkgever betaald. Wekelijks heb ik met ca. 25 personen een afspraak.

Na een persoonlijke intake heeft iedereen een week een voedingsdagboek bijgehouden in een app. Daar is een persoonlijke analyse van gemaakt en voor ieder een plan van aanpak en de persoonlijke doelen zijn gesteld. Wekelijks wordt het resultaat besproken en worden tips en recepten enz. aan de medewerkers uitgereikt.

Het project loopt inmiddels een aantal weken en het is elke keer weer een feestje om aanwezig te zijn. Totaal zal het 3-4 maanden duren en hopelijk heeft iedereen dan aanpassingen in zijn/haar voedingspatroon gedaan waardoor men zich gezonder en fitter voelt. Wat vooral ook erg leuk is om te zien is dat men elkaar inspireert en motiveert. Er wordt veel over voeding gesproken en er worden recepten enz. uitgewisseld. Ook in de kantine is het aanbod aangepast.

Het is een goed initiatief van de werkgever en het wordt enorm gewaardeerd door de medewerkers. Mensen die gezond eten worden fitter, minder vaak ziek en productiever. Een goede investering!

 

One Comment

 1. Erik Schaareman februari 10, 2017 at 9:39 pm

  Ik was een van de medewerkers van Voerman die zich vrijwillig heeft aangemeld. Onze werkgever gaf iedereen de kans vrijwillig mee te doen. Samen met Auke werd er per individuele medewerker een intake gedaan. Daarbij werd er ook per individu bepaald met welk einddoel er van start werd gegaan. Bij de 1 een doel om kilo’s te verliezen, de ander een ander doel, bijvoorbeeld spieropbouw, gezonder eten,et cetera.

  Mijn doel: van 22% vetpercentage (wat op mijn leeftijd al onder gemiddelde van 25% lag) op verantwoorde wijze in 12 weken naar 18%. Iedere week ween consult van Auke, altijd gezellig en leerzaam door zijn adviezen en recepten. Binnen ons bedrijf ook onderling veel communicatie hoe ieders voortgang was en zowel thuis als op het werk veel opmerkingen als “is dat wel Auke-proof wat jij eet” of “mag dat wel van Auke”. Kortom: op een leuke manier waren alle deelnemers lekker bezig. Zeker weten dat de rest die zich niet had aangemeld het allemaal met een lach en verwondering aanhoorde!

  Strekking van het verhaal: Auke en Voerman International bedankt voor de mogelijkheid om op deze manier aan de slag te mogen gaan.

  Mochten er andere bedrijven zijn die interesse hebben dan kan ik alleen maar zeggen: DOEN!

  Auke, bedankt en tot de volgende sessie, dan meld ik mij zeker weer aan als ik de mogelijkheid krijg. En anders zal ik de rest van de medewerkers zeker proberen enthousiast te krijgen mee te doen!

  Erik Schaareman Den Haag 10 februari 2017

  P.S.
  Uiteraard heb ik – net als de meeste deelnemers – mijn doel ook daadwerkelijk gehaald!

Comments are closed.