Broccolisoep met geitenkaas

Home/Recepten/Broccolisoep met geitenkaas

Broccolisoep met geitenkaas

voor 4 personen:
2 aardappels, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 el olijfolie, 1 ltr groentebouillon, 450 gram broccoli, in roosjes, 4 plakjes parmaham, 4 soepstengels, 125 gram zachte geitenkaas, verse peper

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak de aardappelblokjes, uit en knoflook zachtjes, al roerend met een houten lepel, enkele minuten op een laag vuur. Giet eerst de bouillon erbij en doe dan de broccoliroosjes erbij., Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en kook de broccoli in ongeveer 7 minuten gaar. Wikkel de parmaham voorzichtig om het bovenste deel van de soepstengels. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Serveer met wat verbrokkelde geitenkaas en verse peper erover en leg de soepstengel ernaast.

Bereidingstijd: 25 minuten