Wandelen & afvallen: perfect voor beginners

Home/Het gaat nog steeds goed/Wandelen & afvallen: perfect voor beginners

Wandelen & afvallen: perfect voor beginners

wandelen
Als je wilt afvallen is wandelen één van de beste manieren om dit voor elkaar te krijgen. Vooral voor beginners is wandelen ideaal, omdat je spieren en gewrichten makkelijk en in een goed tempo kunnen wennen aan deze vorm van lichaamsbeweging. Ook als je een tijd niets aan sport hebt gedaan, is wandelen de ideale manier om weer te beginnen met bewegen.

Afvallen & lichaamsvet verbranden

Wanneer je begint met lichaamsbeweging na een langere tijd weinig tot niets doen op sportief gebied, zijn sporten als joggen of hardlopen niet ideaal. Ze vergen namelijk nogal veel van een ongetraind lichaam, waardoor de kans op blessures groot is. Dit voorkomt dat je makkelijk kunt afvallen, want je bent dan direct genoodzaakt om weer een paar dagen bij te komen van de inspanning tot de pijn voorbij is. Wandelen daarentegen, is geschikt voor nagenoeg iedereen omdat er nauwelijks sprake is van impact en de krachtinspanning enorm meevalt.

Wandelen heeft nóg een groot voordeel als je wilt afvallen: Je hartslag is bij een stevige wandeling op het ideale niveau om vet te verbranden.